146 тела на загинали вече са ексхумирани от открития край Изюм

...
146 тела на загинали вече са ексхумирани от открития край Изюм
Коментари Харесай

Ексхумирани са 146 тела от масовия гроб в Изюм, сред тях и 2 деца

146 тела на починали към този момент са ексхумирани от открития край Изюм всеобщ гроб.Това заяви в Telegram началникът на районното военно ръководство на Харков Олег Синегубов, представен от " Укринформ ".
Прочетете още
" Ексхумацията на телата на жертви от всеобщо гробище в Изюм продължава. През това време към този момент са ексхумирани 146 тела, множеството от които са цивилни, в това число две деца. Някои от починалите имат следи от насилствена гибел, а има тела със завързани ръце и следи от изтезания.При починалите са открити и минно-взривни пострадвания, осколки и прободни рани ", се споделя в известието.

Всички тела са изпратени за съдебномедицинска експертиза за определяне на окончателната причина за гибелта.

" Целият свят би трябвало да знае за ужасните закононарушения на съветските окупатори в Харковска област. Събраните от нас доказателства несъмнено ще бъдат употребявани в интернационалните съдилища за наказване на военни нарушители ", сподели Синегубов.

Припомняме, че по-рано днес Кремъл отхвърли като " неистина " обвиняванията, че съветските сили са направили военни престъпления в украинската област Харков.

Около 450 тела - повечето от които съгласно Украйна са на цивилни - бяха открити в всеобщи гробове покрай Изюм, откакто, откакто украинските сили си върнаха контрола върху Харковска област, огромна част от която съветската войска окупира в първите седмици на войната.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че на мястото са били открити доказателства за изтезания, включително са открити тела с вързани ръце, и упрекна съветските войски в осъществяване на военни закононарушения.

" Това е същият сюжет като в Буча. Това е неистина и, несъмнено, ние ще защитим истината в тази история ", акцентира през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков във връзка изказванията на Зеленски.

Русия към този момент отхвърли обвиняванията, че нейните войски са направили военни закононарушения в Буча, край Киев, откакто нескрито излязоха доказателства за убити цивилни, до момента в който градът е бил под контрола на съветските войски.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР